44 views 3 mins 0 comments

Bilimsel Makale Uygulamaları

In Makale
Ekim 09, 2023

Bilimsel makale uygulamaları, araştırmacıların, öğrencilerin ve profesyonellerin akademik literatüre kolay ve hızlı bir şekilde erişebilmelerini sağlar. Bu uygulamalar, genellikle veritabanlarından oluşur ve çeşitli disiplinlerdeki bilimsel makaleleri, tezleri, raporları ve diğer akademik yayınları aramak, indirmek ve okumak için kullanılır. İşte popüler bilimsel makale uygulamaları ve platformları hakkında birkaç örnek:

PubMed:

Biyomedikal ve sağlık bilimleri alanında lider bir veritabanıdır. Ücretsiz erişilebilen milyonlarca makale ve diğer akademik yayınları içerir.

Google Scholar (Google Akademik):

Çeşitli disiplinlerden bilimsel makaleler, tezler, kitaplar ve konferans bildirileri dahil olmak üzere geniş bir akademik içerik yelpazesi sunar. Ücretsiz bir hizmettir ve kullanımı oldukça kolaydır.

Scopus:

Dünyanın en büyük özgün ve çok disiplinli bilimsel literatür veritabanlarından biridir. Kapsamlı bir bibliyografik veritabanı sağlar ve abonelik gerektirir.

Web of Science:

Çok disiplinli bir veritabanı olan Web of Science, kaliteli ve etki faktörü yüksek dergilerde yayımlanan makalelere erişim sağlar. Abonelik gerektirir.

JSTOR:

Sosyal bilimler, sanat ve beşeri bilimler dahil olmak üzere çeşitli akademik disiplinlerde makaleler ve kitaplar sunar. Abonelik veya özel erişim gerektirebilir.

ResearchGate:

Bir sosyal ağ platformu olarak da işlev gören ResearchGate, araştırmacıların makalelerini ve projelerini paylaşabildiği bir platformdur. Üyelik gereklidir ve çoğu makale ücretsiz olarak erişilebilir.

Mendeley:

Bir referans yönetim uygulaması olan Mendeley, aynı zamanda araştırmacıların makalelerini ve diğer bilimsel çalışmalarını paylaşabildiği bir sosyal ağ platformudur. Mendeley, makalelerinizi organize etmenize ve takip etmenize de yardımcı olur.

arXiv:

Fizik, matematik, bilgisayar bilimi ve ilgili disiplinlerdeki ön baskı (preprint) makalelere ücretsiz erişim sağlayan bir platformdur.

Bu uygulamalar ve platformlar, kullanıcılara bilimsel makalelere hızlı ve etkili bir şekilde erişim sağlar. Bazıları ücretsiz, bazıları ise ücretli abonelikler sunar. Bunun yanı sıra, birçok üniversite kütüphanesi, öğrencilere ve akademik personeline bu veritabanlarına ücretsiz erişim sağlar. Bu nedenle, mevcut erişim seçeneklerinizi kontrol etmek için kütüphane hizmetlerinizle iletişime geçmek faydalı olabilir.